Fisker i Burma

Myanmar: Eksotisk ferie i genopfunden perle

Myanmar, også kaldet Burma, har længe været et politisk kogepunkt, som ikke har været turisternes foretrukne rejsemål, men landet er på vej tilbage i en tilstand, hvor det igen kan tilbyde besøg for de opdagelsesrejsende i de dybe tempelkomplekser, de uendelige rismarker og majestætiske Yangon. Myanmar vil være en del af den internationale rejseplan, og den tidligere britiske koloni står nu selvstændigt klar til at tage imod alle besøgende.

Usædvanlig natur og kultur til opdagelse

Det helt specielle ved rejser til Myanmar er, at området ikke er specielt turistet og dermed klar til at tage imod eventyrlystne, der vil se, føle og opdage ting, som ligger uberørt hen. På trods af næsten 50 millioner mennesker ligger der stadig meget i det uvisse. Himalayabjergene går igennem det idylliske landskab, der indrammer de smukke, primitive øhav, der står i kulturel kontrast til højteknologiske og metropolitiske Yangon, der er landets største region, hvori hovedstaden Naypyidaw er lokaliseret. Den gamle by i Pyu er som en del af UNESCO’s verdensarvsliste også et sted, man skal besøge, før turen går hjemad igen.

Fisker i Burma
Fisker i Burma

Danmark siger ja til Myanmar

Efter årtier med dårlig regeringsførelse og interne konflikter, der har isoleret landet fra omverdenen, har Danmark nu sagt god for staten. I 2014 åbnede Danmark en ambassade i Myanmar med begrundelsen om, at landet nu havde en indledt en omfattende reformproces, der efter alt at dømme ender i demokrati, som vi kender det i den vestlige verden. Landet er i vækst, og det skaber interesse for både Danmark og resten af verden, når der skal findes internationale samarbejdspartnere. Udenrigsministeriet påpeger yderligere, at landet står over for visse udfordringer i forhold til at forsone landets mange minoriteter, men understreger samtidig, at en god udvikling foreligger, og at landet på sigt vil blive ”et mere rodfæstet demokrati med styrkede institutioner og økonomisk fremgang”.

Hvis det har interesse, så kan du læse mere om C&C Travel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *