Når rejsen går til – Danmark

Det er blevet ret almindeligt at rejse udenlands, og mange tager endda afsted flere gange om året. Der er intet i vejen med den tendens, men husk på, at Danmark faktisk også har masser af natur og oplevelser at byde på. Overvejer du at lade ferien gå til Danmark næste gang, har vi samlet et par bud på, hvordan du kunne gribe det an. Læs med her.

Naboens græs er altid grønnere

Det siges, at naboens græs altid er grønnere, men de fleste af os ved, at det i virkeligheden ikke er sandt. Som danskere forestiller vi os ofte, at det ville være meget bedre at bo sydpå med masser af sol og strand, men selv den slags kan blive dagligdag og miste sin charme. Der er med garanti mange sydlændinge, der godt gad bo i Danmark, hvis de fik muligheden. Virkeligheden er jo, at hvert sted har både sine fordele og ulemper. Selv om Danmark måske ikke altid byder på de bedste vejrforhold, er der alligevel lyspunkter, og dem bør hverken du eller dine børn gå glip af.

Tag på luksusferie til Nordsjælland

Du behøver bestemt ikke rejse til den anden side af jordkloden for at nyde et lækkert hotelophold og flot natur. Prøv for eksempel at se dette hotel. Her får du unik placering lige ud til Øresund (300 meter). Udsigten er spektakulær, men der er også gode muligheder for at bade, og hoteller hjælper også gerne med at skaffe havkajakker, hvis du er eventyrlysten.

Prisen for en overnatning på Konventum er yderst rimelig, og måltiderne er lidt af en kulinarisk oplevelse. På hotellet får du også kulturbeholderen fyldt op, for sammen med opholdet får du adgang til Danmarks største private samling af dansk kunst med mere end 100 kunstnere og mere end 1200 værker. Du kommer også helt tæt på kunsten, idet både arkitekturen og møbleringen fortæller om udviklingen op gennem tiden. Læn dig tilbage i klassiske designstole fra eksempelvis Børge Mogensen, Nanna Ditzel eller Rud Thygesen, eller gå en tur i de naturskønne omgivelser og nyd hotellets hvide unikke arkitektur på afstand.

Oplev Danmark tæt på med primitiv cykelferie

Luksus er godt, men den nydes bedst, hvis man også har erfaring med det modsatte. En primitiv cykelferie er en oplevelse i sig selv, og får dig også til at sætte pris på de mange goder i dagligdagen, som de fleste af os tager for givet. Danmark er perfekt til cykelferie, og der er anlagt utrolig mange stier og lejrpladser til netop dette formål. Pak teltet, trangiaen og det mest nødvendige tøj, og kom ud over stepperne. Proviantering løses lettest ved at købe ind undervejs, for der er ganske enkelt ikke plads til at medbringe al maden.

For at cykelferien skal blive en succes, skal den selvfølgelig forberedes godt. Google er din ven, og her kan du finde masser af tips og tricks til, hvad du skal huske at have med. Undersøg også de særlige cykelruter og overnatningsmuligheder. Der er masser af små ”listige” steder, som næsten kun kan findes og opleves med cykel eller på gåben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *