Kombiner motion og afslapning på din ferie

Ferien er den tid på året, hvor vi får tid til de ting, der ofte halter i en travl hverdag. For mange handler ferien om selvforkælelse og total afslapning. Vi drømmer om at komme hjem fra ferien og have det godt i både krop og sjæl.

Måske er det netop ønsket om permanent at få det bedre, der får folk til at gøre motion til en del af deres ferie. I hvert fald er der flere og flere danskere, som bevidst planlægger en ferie, hvor der er plads og tid til at dyrke motion.

 

Motion er godt

Det kan efterhånden ikke overraske nogen, at motion er gavnligt. Voksne bør generelt motionere i minimum 30 minutter hver dag, hvis de vil undgå livsstilssygdomme. Den store udfordring i forhold til at få rørt sig er ofte at komme i gang. Når først motion er blevet en del af ens hverdag, vil man begynde at savne den, hvis man en dag springer over hvor gærdet er lavest.

Derfor kan ens ferie også være tidspunktet, hvor det for alvor lykkedes en at komme i gang med at motionere. Med andre ord har man 1-2 uger, hvor man ikke har nogen forpligtigelser ud over at pleje ens egne interesser. I andre tilfælde vælger dedikerede sportsentusiaster at dedikere deres ferie til udvikle deres evner og opnå forbedrede resultater. Ferien kan også være tidspunktet, hvor du vælger at afprøve en ny sportsgren. Mange feriesteder har eksempelvis lækre, udendørs tennisbaner, som man kan benytte sig af.

Ud over at motion er godt for ens krop, så gavner det også ens psyke. Når vi motionerer, så udløser hjernen endorfiner, som giver en følelse af lykke. Derfor kan man også bibeholde følelsen af velvære fra ferien, hvis man fortsætter med at motionere, når man vender hjem.

 

Hav dit sportstøj i orden

Hvis du påtænker at motionere på din ferie, så bør du have styr på tøjet hjemmefra. Mange feriesteder har ganske vist sportstøj til salg i deres egne butikker, men prisen er samtidig høj. I mange tilfælde har man kun ganske få muligheder, når det kommer til køb af sportstøj på feriedestinationen, og det kan mærkes på prisen.

Ved at købe sportstøj hjemme slipper du for at betale overpris. Samtidig ved du også, at du får en kvalitet, der stemmer overens med prisen. Hvis du er nybegynder, når det kommer til sport, så behøver du ikke ofre en formue på tøjet, men der er dog to områder, hvor du ikke børe spare.

Først og fremmest bør du aldrig spare, når det kommer til kvaliteten på dine sportssko. Din sko giver dig støtte, når du motionerer og kan gøre en kæmpe forskel.

Hvis du er kvinde, bør du heller ikke spare, når du køber til sports bh – især ikke hvis du er storbarmet. Det kan være rigtig ubehageligt at motionere, hvis din BH ikke giver den nødvendige støtte. Hvis du mangler en god sports bh kan mærket Purelime anbefales. Du kan eventuelt se udvalget på Intersport.dk.

 

Ferien er også til afslapning

Selvfølgelig skal der også være plads til afslapning på ferien, og hvis du gerne vil gøre noget godt for dig selv, kan en spa-ferie varmt anbefales.

En spa-ferie giver en god balance mellem afslapning og mulighed for motion, og så er det bare en fordel, at ømme muskler kan plejes med massager og forkælelse. Motion på ferien bør være en fornøjelse, så glem ikke at være god med dig selv.

Hvis du vil have inspiration til din næste ferie, kan du se på www.spa-tours.dk og finde inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *