Juleferie – Guide til oplevelser for hele familien i julen

Der er intet som julen, det er her vi mødes med vores familier, vi mødes omkring bordet til den gode mad, snakken, gaverne, hyggen og stemningen. Julen er en familietid, en tid hvor vi er sammen, derfor har vi lavet denne guide til oplevelser for hele familien i julen.

Kør i veterantog

Kan du godt li nostalgi og vil du give din familie en god oplevelse af hvordan verden og ikke mindst julen så ud i gamle dage? Rundt om i landet er der forskellige ruter hvor man kan booke en tid til at komme ud og køre med veterantog, nogle af dem har planlagte ture, hvor man kan komme ud og fælde et juletræ i en skov. I det hele taget er det her en rigtig hyggelig familie oplevelse, hvor man kan få fornemmelsen af gamle dage, få taget nogle billeder med toget og meget mere.

Stå på skøjter med familien

Julen er en kold tid, det bliver tidlig mørkt og det kan være let at finde noget at brokke sig over, men i stedet for at se det som noget negativt, så find de gamle skøjter frem og tag ud og skøjt sammen med familien. Rundt om i landet kan du finde små søer og andet som fryser til om vinteren, sørg dog for at isen er sikker. Ellers kan du også tage på skøjtebane både inde og ude. Det er en sjov og aktiv måde at være sammen med sin familie på i julen.

Fæld et juletræ sammen

Mange familier har den tradition at man mødes en dag inden jul, så starter man med at få lidt morgenmad sammen, derefter startes bilen og så kører man ud i skoven og er sammen om at finde og fælde et smukt juletræ. Hvis det ikke er en tradition i din familie, så grib bolden og gør det til en tradition, ring til familien og fortæl dem at de skal være klar på den valgte dato.

Tag på julemarked

I stort set alle store og mellemstore byer i landet vil der være julemarked, her vil julemanden som oftest komme forbi, tænde lyset i juletræet, kaste karameller ud til børnene, der vil være små boder med juledekorationer, nisser og pynt, der vil være boder hvor man kan købe æbleskiver og gløgg og meget mere. Et julemarked er hygge for hele familien og hvis i har små børn, så bør i undersøge hvor der er julemarkeder i nærheden, så de kan komme ud og se julemanden.

Oplev julestemningen i København

København er en fantastisk smuk by i julen, der dufter af jul i gaderne, der er julelys i træerne og butiksfacaderne er pyntede og indbydende. Rundt om i byen kan du finde diverse små juleforestillinger, i kan gå en tur gennem tivoli og mærke julestemning og se den flotte udstilling samt de mange julelys, i kan gå en tur ned gennem strøget og mærke julestemningen. Hvis ikke du magter de mange mennesker på strøget op til jul, så kan du købe julegaverne online og dermed undgå de mange mennesker og få gaverne leveret direkte til døren, på denne side kan du finde gaven til hende, samt oplevelsesgaver.

Vi håber denne artikel har været med til at give nogle ideer til aktiviteter i julen for hele familien, som du kan læse så er der rigeligt at tage sig til, god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *