Gode tips til skiferien

Tusindvis af danskere tager hvert år på skiferie og skiferier er en af de mest udbredte rejseformer i Danmark. Både unge, gamle og børnefamilier tager afsted hvert år, hvor det ofte er de populære steder som Norge, Sverige og Frankrig, som de besøger. Når du skal afsted på skiferie, skal du have det rettet basis skiudstyr med. De fleste, lejer ski på selve stedet, men ting som skibriller, er noget du selv skal have med hjemmefra. Hvis du gerne vil købe skibrillerne på selve stedet, kan du sagtens det, men der en dyr måde, at gøre det på.

Ikke kun skibriller du skal have med, men også en varm jakke

Vigtigst af alt er, at du ikke fryser mens du står på ski. Derfor er en varm jakke, skiundertøj og varme strømper, lige så vigtigt, at huske, som et par skibriller. Mange nybegyndere der aldrig har stået på ski før, fravælger dog brillerne, da de ikke kan forstå hvorfor de skal bruge dem. Grunden er dog ganske simpel, for du ender med ret stor sandsynlighed for, at blive sneblind. Sneblindhed kommer af, at der på skisportsstederne er der sne over det hele, og dermed hvidt, uanset hvor du kigger hen. Sneen skinner, da solen reflekterer dens lys og gør, at du udsættes meget solens UV stråler, hvilket også gør, at sneen lyser endnu mere hvidt i dine øjne. Det er en kombination, som det menneskelige øje ikke kan tåle i ret lang tid af gangen.

Selv eskimoerne på Grønland og Nordamerika, har brugt skibriller helt fra begyndelsen

Forskere ved med sikkerhed i dag, at selv eskimoerne i Grønland og Nordamerika brugte primitive skibriller for allerede over 1000 år siden. For den gang kendte de allerede til problemet med, at blive sneblind. Dog er de briller de brugte den gang, meget anderledes end dem vi kender i dag. Moderne skibriller har både UV filter og mange også teflon belægning, hvilket er teknologier, eskimoerne ikke kendte til, men som er blevet opfundet de sidste 50 til 100 år.

Eskimoerne vidste også, at det, at holde sig varm, var ikke noget man spøgte med

Opholder du dig længere tid i kulde, er det at holde dig varm, noget du skal for alt i verden ikke skal glemme. Er det bare minus 5 grader, kan du hurtig fryse i en grad, hvor det kan begynde, at blive farligt. En god skimaske er derfor en god ide, at tage med. For det er fra hovedet, hænderne og fødderne du udskiller mest varme fra kroppen.

De 6 vigtigste ting til, at holde varmen på skiferien og undgå sneblindhed

  1. Jakke
  2. vanter
  3. strømper
  4. skimaske
  5. skribriller
  6. Skiundertøj

Med de 6 huskeråd, vil din skiferie altid ende godt og du vil kunne stå på ski dagen lang, fra tidlig morgen til løjperne lukker sidst på dagen. Dog ikke lyt til dine venner, hvis de siger du skal også have en lommelærke med noget stærkt spiritus med i inderlommen. Alkohol gør rigtigt nok, at du hurtig får varmen i kroppen, men ganske få minutter efter, så begynder du, at miste mere varme, end du havde i forvejen. Så vent med lommelærken til i skal på afterski om aften og der ikke er så langt hjem, til skihytten.

Første gang på ski? Tjek de mange skiprogrammer og videoer med skieksperten Thomas Uhrskov

Start allerede inden din første skiferie med, at se nogle skiprogrammer som skieksperten Thomas Uhrskov, har lavet. Han er god til, at lære fra sig og giver gode råd til steder, du kan stå på ski, alt efter om du er nybegynder eller øvet. Han har bla. Lavet skiprogrammer sammen med TV2 og har flere DVD´er du kan købe, hvor han viser og fortæller om ski og han ved, hvad han snakker om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *